17 Eylül 2014 Çarşamba

Çiğ köfte acı sos tarifi

çiğ köfte acı sos
Merhaba
Çiğ köftenin eşsiz soslarından biri olan acı sos'un nasıl yapıldığını bugün sizlerle paylaşacağız. İlk olarak her zamanki gibi malzemelerimizden bahsedelim.

MALZEMELER:
* Kırmızı acı biber (ince doğranmış)
* Yeşil acı biber (ince doğranmış)
* Soğan (ince doğranmış)
* Sarımsak
* Maydanoz
* Zeytinyağı
* Elma sirkesi
* Kimyon
* Kırmızı acı biber
* 2 bardak su
* Tuz

HAZIRLANIŞI
Öncelikle tenceremiz yağımızı koyuyoruz. Ocağımızın altını acıyoruz. İlk soğanlarımızı, Ardından biberlerimizi, ve sarımsağımızı atıyoruz. Birazcık kavrulması için zaman veriyoruz. Daha sonrasında tuz ve kimyon ekliyoruz. İyice acılaşması icin acı toz biberimizi ekliyoruz. Daha sonrasında birazda karabiber ekliyoruz. Şimdi suyumuzuda ekliyoruz ve biberlerimizin iyice haşlanıp suyunu çekmesini bekliyoruz. Sosumuz iyicene suyunu cektikten sonra ocaktan alıyoruz ve içerisine maydanozumuzu koyuyoruz ve zeytinyağımızıda yavaş yavaş ilave ediyoruz. Acı sos'umuzu biraz soğuttuktan sonra mutfak robotunun içine alıp püre hatine getiriyoruz.

Şimdi sosumuzu bi kabın içine alıp yavaş yavaş sirkemizi yediriyoruz ve kavanoza koyuyoruz. Sosumuz 6 ay kadar bu şekilde saklanabilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder